Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Gatuani pastat në formë aldente. Ruani një gotë nga uji i makaronave dhe më pas kullojini ato. 2.Merrni kërpudhat, i hiqni cipën dhe më pas i prisni në copa të vogla. 3.Në një tigan me pak vaj ulliri filloni skuqni filetot e pulës të prera në copa të vogla, kërpudhat dhe pomodorinit ( i shtoni […]
1.Gatuani pastat në formë aldente. Ruani një gotë nga uji i makaronave dhe më pas kullojini ato.
2.Merrni kërpudhat, i hiqni cipën dhe më pas i prisni në copa të vogla.
3.Në një tigan me pak vaj ulliri filloni skuqni filetot e pulës të prera në copa të vogla, kërpudhat dhe pomodorinit ( i shtoni dalëngadalë përbërësit e tjerë).
4.I shtoni kripë, piper dhe pak piper të kuq. Nga fundi i shtoni edhe spinaqin, ujin dhe i përzieni mirë.
5.Tani shtoni pastat, i trazoni, shtoni djathin parmixhano, kremin e djathit dhe i përzieni mirë.
6.shërbeni të ngrohta me pak borzilok sipër. Ju bëftë mirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento