Sugjerojmë:

Plot shije! Biskota me boronica dhe lëkurë portokalli

Veshtiresia
E thjeshtë
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
12
Kalori:
294
½ filxhan gjalpë në temperaturë dhome
1 filxhan sheqer të bardhë
2 vezë
1 lugë gjelle lëvore portokalli
1 lugë çaji ekstrakt portokalli
1/4 lugë çaji ekstrakt bajame
2 ¾ gota miell
1 lugë çaji pluhur pjekje
1/4 lugë çaji sodë buke
1/4 lugë çaji kripë
1 pako boronicë e thatë e ëmbël

Ngroheni furrën në 165 gradë dhe vendosni një tavë me letër kuzhine.

Rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas derisa përzierja të bëhet kremoze. Shtoni vezët, lëkurën e portokallit, ekstraktin e portokallit dhe ekstraktin e bajameve.

 Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën në një enë të veçantë; përzieni përbërësit e thatë me përbërësit e lagësht për të bërë një brumë të fortë. Përzieni boronicat e ëmbla në brumë. Formoni brumin në një top, priteni në gjysma dhe formoni forma. Vendosni format në fletën e përgatitur të pjekjes.

Piqeni në furrën e parangrohur derisa skajet të skuqen lehtë, 20 deri në 25 minuta. Lërini biskotat të ftohen plotësisht.

Pritini shiritat e biskotave në feta në një diagonale dhe vendosni fetat në tavën e pjekjes me letrën e kuzhinëd. Piqni biskota derisa të skuqet dhe kafe të lehtë të artë, rreth 7 minuta.

Komento