Presh, koper dhe limon për supën më të shijshme të së martës

Presh, koper dhe limon për supën më të shijshme të së martës

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 40 minuta

Supë e lehtë, joshëse dhe na rregullon stomakun nëse nuk e keni pasur mirë këto kohë.

Ingredientët

  • 1 kg presh
  • 450 gram patate
  • 150 gram lëng pule
  • 6 gota ujë
  • 2 thelpinj të vegjël hudhre
  • ½ lugë çaji curry (një miks erëzash aziatike)
  • 1 tufë koper
  • ½ lëkurë limoni
  • ½ limon të shtrydhur
  • kripë, piper
  • pak vaj ulliri ekstra të virgjër

Udhëzimet

1

Kavardisni hudhrën me preshin dhe pak vaj ulliri, për pak minuta në zjarr mesatar.

2

Shtoni curryn. Tani shtoni lëngun e pulës, ujin dhe patatet.

3

I lini të ziejnë në zjarr të avashtë. Diku nga mesi i shtoni lëngun e limonit dhe lëkurat e limonit. Afër fundit shtoni edhe koperin.

4

Provojeni për kripë dhe piper.

5

Pasi të jenë zbutur patatet, e kaloni të gjithë përbërjen në frulator dhe i ktheni sërish në tenxhere për një valë të fundit.

6

Supa duhet të bëhet kremoze. Ju bëftë mirë!

Lini një koment