Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Lani mirë kërpudhat dhe i prisni në copa të vogla.
2.Në një enë bashkoni miellin dhe specin pluhur. Shtoni kripë, piper. I përzieni të gjitha bashkë. Në një tas tjetër shtoni galetën.
3.Merrni kërpudhat, i kaloni fillimisht tek tasi me miell dhe pastaj i kaloni tek tasi me galetë.
4.Në një tigan me vaj luledielli të nxehur, vendosni kërpudhat për t’i skuqur 1 e nga 1.
5.Shërbejeni me një gotë verë të kuqe!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment