Sa herë dhe kur duhet të pimë ekzaktësisht ujë?

Kur duhet të pimë ujë, e keni pyetur ndonjëherë veten?

Neps ju kthen përgjigje përmes 4 pikave dhe arsyet përse:

1- Pasi të jeni zgjuar nga gjumi

Pini një gotë ujë pasi jeni zgjuar sepse kjo ndihmon në aktivizimin e organeve tuaja të brendshme. Uji do ju ndihmojë ndër të tjerash të nxirrni jashtë edhe toksinat e dëmshme para se të hani vaktin e radhës.

2- Përpara një vakti

Të pirit një gotë ujë 30 minuta para një vakti ( dreka, i ndërmjetëm ose darka), ju ndihmon me tretjen. Pini sërish një gotë ujë, 1 orë pas vaktit sepse kjo do e ndihmojë trupin të absorbojë nutrientët.

3- Para një dushi

Një gotë ujë para një dushi mban në nivele të ulëta presionin e gjakut

4- Para se të flini

Pini një gotë ujë, 1 orë para se të flini sepse kjo do ju ndihmojë për një gjumë me të qetë dhe do të shmangë deri diku dehidratimin. Gjithashtu parandalon edhe atakun kardiak./neps.al 

Lini një koment