Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim skuqni për disa minuta preshin e prerë në feta të holla me pak vaj ulliri në tigan.
Shtoni pak kripë dhe piper dhe pasi preshi ul vëllimin e hiqni nga nxehtësia.
Ndërkohë në një tas të thellë rrihni vezët me kosin, vajin.
Shtoni djathin e thërmuar, preshin e zbutur , miellin e misrit dhe në fund pak pluhur fryrës.
E vendosni në tavë të lyer me vaj dhe e piqni për 50 minuta me 180 gradë.
Mund ta sherbeni me kos ose dhallë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment