Sugjerojmë:

Si të përgatisim mëngjesin “Strata” , specialitetin amerikan

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
4-5 persona
Kalori:
404
1 lugë gjalpë
800 gr suxhuk i bluar italian
10 vezë të mëdha
2 filxhanë qumësht
Kripë
Piper i zi i sapo bluar
4 filxhanë bukë në kubikë
1 1/2 filxhan fontina e copëtuar, e ndarë
1 filxhan spinaq i ngrirë, i shkrirë, i kulluar dhe i copëtuar
1 filxhan kërpudha
1 filxhan domate qershi të përgjysmuara
1/4 filxhan borzilok

1.Ngroheni furrën në 250 °C dhe lyejeni një tavë pjekje me gjalpë.

2.Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, shtoni sallamin dhe gatuajeni derisa tëmarrë ngjyrë të  artë, rreth 7 minuta.

3.Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet.

4.Në një tas të madh, tundni së bashku vezët dhe qumështin dhe kriposini me kripë dhe piper.

5.Palosni butësisht bukën, 1 filxhan djathë, spinaq, kërpudha, domate dhe suxhuk të gatuar.

6.Hidhni përzierjen në enën e përgatitur për pjekje.

7.Sipër hidhni 1/2 filxhan djathë dhe piqeni 50 deri në 55 minuta, derisa djathi të bëhet i artë dhe të mos mbetet lëng.

8.Dekorojeni me borzilok para se ta shërbeni.

Komento