Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni skarën në nxehtësi mesatare.
2.Vendosni kërpudhat në një pjatë për pjekje dhe hidhini së bashku uthullën, vajin, kripën dhe piperin dhe përzijini.
3.Lyeni kërpudhat me përzierjen e uthullës dhe lereni të qëndrojë për 15 minuta.
4.Vendosni kërpudhat në raftet e skarës dhe lerini të piqen 4 deri në 6 minuta.
5.Pastaj transferojini në një pjatë.
6.Ndërkohë, kombinoni kosin, rozmarinën dhe lëngun e limes në një tas të vogël.
7.Lyeni fetat e bukës me përzierjen e kosit.
8.Gjysmën e njërës fetë shtrojeni me kërpudha, rukola, domate, qepë dhe piper të kuq.
9.Pastaj vendosni fetat e mbetura të bukës.
10.Shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment