Sugjerojmë:

Si të përgatisni vetë “Hamburger Përbindësh” me kërpudha

4 kërpudha të mëdha portobello kapele
3 lugë uthull balsamike
1 lugë gjelle vaj ulliri
1/2 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper i zi
1/2 filxhan kos grek
1 lugë gjelle rozmarinë
1 lime
4 feta të mëdha bukë me gjalpë, secila e prerë në gjysmë
1 filxhan rukola
1 domate e prerë në 8 feta
1 qepë e kuqe
Piper i kuq

1.Ngroheni skarën në nxehtësi mesatare.

2.Vendosni kërpudhat në një pjatë për pjekje dhe hidhini së bashku uthullën, vajin, kripën dhe piperin dhe përzijini.

3.Lyeni kërpudhat me përzierjen e uthullës dhe lereni të qëndrojë për 15 minuta.

4.Vendosni kërpudhat në raftet e skarës dhe lerini të piqen 4 deri në 6 minuta.

5.Pastaj transferojini në një pjatë.

6.Ndërkohë, kombinoni kosin, rozmarinën dhe lëngun e limes në një tas të vogël.

7.Lyeni fetat e bukës me përzierjen e kosit.

8.Gjysmën e njërës fetë shtrojeni me kërpudha, rukola, domate, qepë dhe piper të kuq.

9.Pastaj vendosni fetat e mbetura të bukës.

10.Shërbejeni menjëherë.

Lini një koment