Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën deri në 180 ° C.
2.Lyejeni me vaj tavën e posaçme 12 vendëshe për muffins.
3.Në një tas bashkoni miellin, sheqerin dhe pluhurin e pjekjes.
4.Përzijini mirë dhe shtoni vezët, mjaltin, xhenxhefilin dhe gjalpin.
5.Pastaj shtoni ujin dhe përzijini deri sa brumi të bëhet homogjen.
6.Brumin e përgatitur hidheni nëpër vendet e tavës dhe piqini për 20 – 25 minuta, deri sa të marrin ngjyrë kafe të errët.
7.Pasi t’i nxirrni nga furra lerini 10 minuta të ftohen dhe vendosini në një enë të ftohtë.
8.Para se ti shërbeni hidhni pak sheqer pluhur mbi muffins.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment