Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare.
2.Shtoni qepën dhe gatuajeni duke e trazuar për 6-8 minuta.
3.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni 1 minutë më gjatë.
4.Shtoni domatet dhe specin e kuq dhe lërini të zihen në nxehtësi të ulët deri sa domatet të zbuten.
5.Ftoheni pak supën dhe futeni në një blender.
6.Vendosni mishin e pulës në një tenxhere të ngadaltë dhe spërkateni me erëzat taco.
7.Derdhni përzierjen e domates sipër dhe shtoni fasulet(të dyja).
8.Gatuajini në temperaturë të ulët derisa mishi të jetë zier.
9.Hiqni mishin e pulës dhe copëtojeni me 2 pirunë.
10.Kthejeni tenxheren në zjarr të ngadaltë dhe shtoni misrin.
11.Gatuajeni me kapak të mbuluar 15-30 minuta.
12.Shërbejeni me djathë cedar dhe majdanoz sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment