Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Pastroni dhe zieni patatet. Hiqini lëkurën dhe shtypini për t’i shndëruar në pure. Shtojini puresë pak gjalpë, arrëmyshk dhe panën.
2.Rregulloni shijen me kripë e piper. Hidhni po aty të verdhat e vezëve dhe djathin e grirë parmixhano.
3.Rrihni të bardhat vezëve veç dhe vijoni t’ia shtoni puresë duke e përzier vazhdimisht. Gjysmën e masës së puresë, shtrojeni në një tavë ku keni vendosur më parë pak thërrime buke.
4.Pastroni salçiçet nga lëkura, coptojeni dhe kaurdiseni në një tigan me pak hudhër dhe sherebelë.
5.Shuajeni me verën e bardhë dhe pasi të ketë avulluar alkooli, hiqeni nga zjarri.
6.Vendoseni mbi shtresën e puresë dhe shtoni shtresën tjetër të saj. Sipër mund të shtoni pak thërrime buke dhe nëse ju ka tepruar, pak parmixhano.
7.Rregulloni shijen me kripë dhe piper e rregulloni sipas preferencës.
8.Piqeni në furrën e parangrohur për rreth 30 minuta.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment