Truke për të rritur kujtesën tuaj. Ja çfarë duhet të shmangni

Keni filluar ankoheni se nuk mbani mend se çfarë bëtë apo hëngrët dje? Ndryshimi fillon nga vetja, duke ndryshuar rutinën e gjërave të cilat kanë filluar të kthehen në të dëmshme.

Çfarë duhet të bëni menjëherë?

Filloni të merrni në konsideratë pikat e mëposhtme:

  1. Shmangni sheqerin.
  2. Rezervoni pak kohë për të medituar.
  3. Bëni gjumë cilësor dhe të mjaftueshëm (6-8 orë).
  4. Mbani një peshë të shëndetshme dhe konstante.
  5. Mbani të larta nivelet tuaja të vitaminës D.
  6. Ushtrohuni më shumë, në natyrë, palestër apo shtëpi.
  7. Përdoreni (me masë) kakaon e hidhur në vend të çokollatës./neps.al 

Lini një koment